Het Verleidelijke Vlees

We verzamelen gegevens van 'vleesmakers' die op een duurzame wijze voor hun dieren zorgen. Het belangrijkste daarbij is dierenwelzijn en zorg voor het milieu.

Wildernisvlees is afkomstig van runderen en paarden die hun hele leven in vrijheid in de natuur hebben doorgebracht. Hier leven ze in familiegroepen zoals zij dat van nature doen. De dieren leven van een uitgebreid dieet en weten precies wat hun leefgebied te bieden heeft. Omdat een natuurgebied geen onbeperkt aanbod van voedsel heeft moeten we af en toe dieren uit de gebieden halen. Zo voorkomen we overbegrazing en zorgen we ervoor dat de dieren ook in de winter voldoende te eten hebben. Bestellen kan via de webshop.

Schermafbeelding 2021-09-17 om 14.37.05.png
Schermafbeelding 2020-04-27 om 18.54.19.

Al ruim 100 jaar is de Overveense Vleeshouwerij gevestigd aan de Zijlweg in Overveen. Een echt familie bedrijf! Eerst als winkelslagerij, later hebben we ons gericht op de horeca. Ondanks dat wij geen vitrine meer hebben in onze zaak, is de particuliere klant meer dan welkom! Doordat wij een klein, maar zeer flexibel bedrijf zijn, kunnen wij snel inspringen op de behoefte van onze klanten. In goede service zijn wij de beste!

Schermafbeelding 2020-04-02 om 14.25.55.
Schermafbeelding 2020-03-31 om 17.21.08.

Brandt & Levie heeft een webshop. Wij zijn Jiri, Geert en Samuel. Drie chefs met een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Daarom leerden we het vak van worstmaker en begonnen we onze eigen worstenmakerij. Waar we open en duidelijk zijn over wat je precies eet en we de lekkerste worst met aandacht draaien. In smaakcombinaties en met ingrediënten die je nog nooit in een worst proefde. En bovenal van varkens die een goed leven hebben gehad.

Thuis aan tafel, als in een restaurant. Dat kan met de online te bestellen ingrediënten van Lindenhoff uit Baambrugge. Ontdek de mooiste stukken vlees van oorspronkelijke rassen zoals de Gasconne runderen van de eigen boerderij, wild & gevogelte, rauwmelkse kazen, groenten uit de volle grond, verse vis en de verrukkelijkste delicatessen van olijfolie tot vers afgebakken brood. Bij Lindenhoff bestel je alles voor een boerenontbijt, uitgebreide lunch, ontspannen borrel en een onvergetelijk diner.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 16.33.22.
Homepage Sinneveld

Boerderij Sinneveld verkoopt al zes generaties buitengewoon rund-, lams- en schapenvlees. Het veehouderijbedrijf is extensief. De dieren hebben veel ruimte om op de weilanden te grazen, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag en dat geeft een hoge mate van dierwelzijn en gedurende de hele zomer en najaar lopen ze in kleine groepen op de weilanden. Hier doen ze zich tegoed aan inheemse grasrassen en kruiden, wat een bijzondere authentieke smaak geeft en tevens resulteert in gezond vlees. Het hele jaar rond eten deze dieren gras.

Een fantastisch initiatief is de "Koop een...." serie. Op deze websites vertellen ze je alles over de liefde van de boeren voor de dieren en voor een mooi stukje vlees. Minder en beter vlees eten wordt gepromoot. Je kunt een (traceerbaar) vleespakket kopen en deze wordt pas geleverd als het hele dier verkocht is. Dit bedrijf heeft net een nieuwe overkoepelende naam: Grutto. Wel zo makkelijk, alles op 1 plek te vinden.

Schermafbeelding 2020-04-18 om 13.26.25.
Homepage Hamletz

Wat een absolute aanrader is...: Hamletz®! Een nieuw merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Hamletz® is een echt Nederlands product met een zeer lage CO2 footprint en een ‘twee sterren Beter Leven Keurmerk’. Duurzaam varkensvlees dus. De varkens worden gevoerd met Lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen. Daardoor krijgen ze een betere doorbloeding van hun spieren waardoor het vlees écht lekkerder is.